Poziv na izložbu studenata Odsjeka za kulturalne studije pod nazivom:„Kako vratiti život zeničkim trgovima?“

Kulturalni studij Projekti

Studentice i studenti Odsjeka za kulturalne studije nastavljaju sa praksom realizacije istraživačkih projekata i organizacije studentskih izložbi. Nakon uspješno realizovanih izložbi „I žene su gradile Zenicu“ i „Tragom zeničkih mostova“ tema ovogodišnjeg istraživanja su trgovi na području grada Zenice.

Ciljevi istraživanja studentica i studenata bili su utvrditi koliko Zenica ima trgova, odrediti im lokaciju, ispitati njihov historijat, trenutno stanje i opremljenost, zatim analizirati način njihovog korištenja te sačiniti preporuke i mjere koje je potrebno provesti u budućnosti kako bi zenički trgovi zaista ispunjavali kriterijume i funkciju koje imaju svi trgovi u svijetu.

Posljednjih nekoliko mjeseci studentice i studenti Odsjeka za kulturalne studije proveli su arhivska i terenska istraživanja na lokacijama svih zeničkih trgova te su došli do određenih saznanja i zaključaka koji će biti predstavljeni javnosti u formi studentske izložbe pod nazivom „Kako vratiti život zeničkim trgovima?“ koja će se održati u utorak, 31. maja 2022. godine, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Zenici u 11:00h.

S toga, pozivamo sve zainteresovane da dođu na prezentaciju studentske izložbe „Kako vratiti život zeničkim trgovima?“.